Get Adobe Flash player

In mijn praktijk wordt ik dagelijks geconfronteerd met mensen die totaal uit balans zijn. Soms komt dat door externe factoren als verlies van een dierbare of problemen op het werk. Echter een groot aantal van mijn cliënten veroorzaken, onbedoeld, zelf hun klachten door verkeerde voeding of houden door slechte voedingsgewoonten het gezondheidsprobleem in stand.

Helaas bevat veel van de huidige voeding die in de schappen van de supermarkt ligt geen essentiële voedingsstoffen meer die het lichaam zo hard nodig heeft. De voeding is dan geen voeding meer maar vulling. Bovendien is het gebruik van schadelijke stoffen als pesticiden en antibiotica aan de orde van de dag en die nemen wij dagelijks tot ons! Met alle gevolgen van dien. Voeding dus met weinig bouwstoffen, vitaminen en mineralen maar wel met bergen toxines!
De voedingsmiddelen die een groot gedeelte van de bevolking dagelijks eet zit vol met geraffineerde suikers en tarwe, zout, kunstmatige zoetstoffen en E-nummers! Terwijl de belangrijke voedingstoffen als vitaminen, mineralen, vezels en spoorelementen ontbreken.

Gelukkig wordt de huidige consument steeds bewuster van wat hij eet en is er een omslag in gedrag. Steeds meer mensen verdiepen zich in kwaliteit van voeding gesteund door wetenschappelijke onderzoeken en informatie die vaker het licht ziet.

Vanuit de natuurgeneeskunde wordt voeding al lange tijd serieus genomen en gelukkig volgen steeds meer artsen. Onderzoeken leren ons dat heel veel nieuwetijdsziekten gerelateerd zijn aan slechte of verkeerde voeding. Steeds meer informatie komt voorhanden door onderzoeken die uitgevoerd worden door onafhankelijke wetenschappers en deskundigen die geen belangen hebben of verbonden zijn aan de voedingsindustrie.
Tijdens het consult kijken we of en welke voedingsmiddelen er belastend zouden kunnen zijn voor uw lichaam gerelateerd aan uw klachten. Voor een compleet beeld maak ik zo nodig gebruik van de bloed test (zie werkvorm EMB) die een duidelijk beeld geeft van eventuele voedselintoleranties en tekorten in vitaminen en mineralen. Zo krijgt u een op maat gesneden advies.

Meer informatie en onderzoeken vindt u op onze themapagina voeding, klik hier

Copyright © 2024 by Aurora voor Welzijn.

All Rights Reserved.